Taas on hiekka virrannut tontille. En ole edes katsonut paljonko sitä tällä hetkellä on tuotu kaikkiaan, mutta ilmeisesti paljon kun edellisen rekkakolonnan laskun juuri maksoin eikä siihen 3000 euroa riittänyt. Kaivurihommina upotettiin pienpuhdistamo ja viemäriputket maahan. Kun vesi tulee, pitäähän sen myös mennä pois päin ennen kuin asumaan päästään.

2102299.jpg

Seuraavassa talolta puhdistamolle tuleva putki tarkistuskaivoineen. Tarkistuskaivon ohjeenmukainen sijainti tuottaa kyllä hieman ihmetystä. Miksi talon ja puhdistamon väliin, eikä puhdistamon jälkeen vasta...

2102303.jpg

Ja puhdistamolta ojaan jatkuva putki.

2102310.jpg

Sinne se hautautui paikalleen

2102312.jpg

Puhdistamon peittelyyn käytettiin tietysti kuivaa, hyvää hiekkaa eikä sitä jäätynyttä maata, joka jäi yli kun puhdistamolle kuoppaa kaivettiin. Sivuhuomautuksena mainitaan, että kaivon ankkurointiin käytettiin itsetehtyjä ankkurointilevyjä. Valmistajan levyjen hinta olisi noussut 480 euroon, itsetehtynä hintaa ei tullut mainita asti.

2102340.jpg

Kivijalan ulkopuolelle lisättiin routaeristeen päälle hiekkaa ja kaiveltiin terassin betonianturoita sen verran näkyviin että löytyvät. 

2102319.jpg

2102322.jpg

Sitä myöten kaikki alkaa olla valmista talon tulla. Alajuoksut ovat yhä tosin pinossa odottamassa asennusta, mutta uskotaan että ne löytävät ajoissa paikkansa. Viitettä siihen ainakin antaa mystisesti kivijalan vierustalle ilmestyneet tikkaat. Kyllä siellä rakennuksella joku on ainakin katsomassa käynyt siis. (Vaikka ei sillä rakennuksella vielä ainakaan niin paljon korkeutta ole että tikkaita olisi tarvittu.)

Lisäksi posti tänään ilahdutti meitä tuomalla ilmoituksen kirjatusta kirjeestä, joka sisälsi avaimia ja avainkortin. Nyt vaan odotellaan sitä seinää, jossa on se ovi, johon se avain sopii.